Principalii factori de risc ai spasmului bronsic
Spasmul bronsic este adesea asociat cu prezenta astmului. Acest aspect este explicat prin faptul ca, in cazul persoanelor astmatice, bronhiile, ramnificatiile traheei care duc aerul catre alveolele pulmonare, se ingusteaza, ingreunand respiratia. Totusi, desi este mai des intalnit in randul persoanelor care sufera de astm, spasmul bronsic poate afecta si fumatorii inraiti, persoanele care sufera de alergii sau de infectii. Uneori, bronhospasmul poate aparea si in situatii ocazionale, precum in urma unor exercitii fizice intense, mai ales in cazul celor care nu sunt obisnuiti cu efortul fizic, cat si atunci cand se inspira o cantitate prea mare de aer rece. Persoanele care lucreaza ca pompieri, oameni de serviciu, sudori si fermieri au un risc mai mare sa sufere un spasm bronsic decat restul persoanelor, din cauza faptului ca sunt expuse chimicalelor, fumului si a altor substante nocive, care pot favorize bronhospasmul.

Durerile de gat si de stomac, alte simptome asociate bronhospasmului
Pe langa tuse, respiratie suieratoare si durere in piept, este posibil sa resimti si durere in gat, dar si disconfort abdominal. De asemenea, in cazul unei tuse severe si a gatului iritat, poate aparea si secretia de mucus, fapt ce ingreuneaza si mai mult respiratia, informeaza webmd.com. Daca spasmul bronsic este sever, muschii pieptului tind sa se incordeze din ce in ce mai mult, se instaleaza oboseala si poti avea chiar febra. De aceea, in cazul spasmelor bronsice extrem de dureroase si persistente trebuie sa te adresezi medicului specialist pneumolog.

Iti tremura mainile? Iata care ar putea fi cauzele
Tratamentul spasmului bronsic
In urma consultului medical specializat, medicul decide ce medicamente sa prescrie in functie de afectiunea care determina aparitia spasmelor bronsice. Astfel, acesta poate prescrie medicamente antiinflamatoare, corticosteroizi, antitusive, sau bronhodilatatori.