13.05.2021
De ce ti se face „pielea de gaina”? Putini stiu ca aceasta de fapt este o boala de piele

Pielea de gaina este foarte neplacuta si de obicei apare din cauza frigului sau a stresului. Intrebarea multora este probabil, cum sa scapam de acest sentiment. Daca este sa vorbim despre acest fenomen de piele de gaina ca o boala, atunci scaparea definitiva de ea este aproape imposibila. Doar o nutritie adecvata si ingrijirea cosmetica completa a pielii ajuta intr-adevar la reducerea simptomelor.

De ce ti se face „pielea de gaina”? Putini stiu ca aceasta de fapt este o boala de piele

Care sunt motivele?

Din pacate, destul de des pielea de gaina sau, asa cum o numesc cosmetologii, keratoza foliculara nu este un fenomen de moment, ci o boala care este practic imposibil sa scapi de ea. Cu toate acestea, poti reduce la maxim manifestarile sale.

In primul rand, sa analizam motivele. Pielea de gaina este o consecinta a procesului unei cheratinizari excesive, conducta foliculului este blocata de solzii pielii. Cauzele unei astfel de cheratinizari pot fi ereditatea, precum si un deficit de vitamine A si C.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, sambata la iSanatate: "Noi suntem in razboi silentios si inamicul, care este invizibil, este alaturi de noi” - VIDEO"

Pielea de gaina pe picioare: modalitati de a rezolva problema

Inainte de a alege una dintre procedurile descrise mai jos pentru tine, retine doar ca in unele cazuri, aceasta boala este un simptom al patologiei organelor interne, prin urmare, inainte de a incepe lupta impotriva pielii de gaina, trebuie sa consulti un medic. Tratamentul cu succes al bolii va putea normaliza starea pielii in timp. Si concentrandu-te pe tratare, poti declansa o boala grava. Deci, este necesara o vizita la medic.

Cum sa scapi de acest sindrom?

Dupa cum sa mentionat mai sus, pielea de gaina nu poate fi vindecata complet. Poti reduce doar manifestarile sale. Cel mai bun mod este sa-ti aburesti pielea intr-o sauna sau intr-o baie de aburi, si apoi sa o curatati cu enzime sau acizi pe baza de fructe. Au proprietati exfoliante puternice. Un astfel de peeling indeparteaza celulele moarte, deschid porii, imbunatatesc structura si culoarea pielii. Desigur, efectul nu va aparea imediat. Dar daca tratezi zona cu probleme de 2-3 ori pe saptamana, atunci dupa 10 proceduri vei observa modificari evidente: pielea va deveni neteda si matasoasa.

O alta optiune pentru a scapa de pielea de gaina este decojirea cu alge marine. Netezeste si catifeleaza pielea, saturandu-l cu oligoelemente, minerale si oxigen. Ca urmare, pielea devine neteda si catifelata.

Este important sa ne amintim ca orice exfoliere trebuie completata cu hidratare. Prin urmare, este bine sa combini exfolierile cu impachetarile. Deci, invelisul de alge hraneste in mod activ pielea, strugurii - relaxeaza si se satura cu microelemente, afinele - normalizeaza echilibrul apei.

Nu incetini ritmul luptei impotriva pielii de gainia - in fiecare dimineata si seara freca zonele cu probleme cu o perie rigida sau un prosop. Apoi freca cu lapte sau ulei printr-o miscare circulara. Acestea trebuie sa contina vitaminele E si A. Astfel de proceduri trebuie facute in mod constant.

Articole din aceeasi categorie