14.01.2022
Cum prepari orezul pentru a preveni intoxicatia cu arsenic. Trucul care te ajuta sa-l gatesti fara a-i distruge proprietatile nutritive

Orezul contine o cantitate ridicata de arsenic, o toxina ce poate fi fatala pentru oameni, insa expertii au dezvaluit cea mai buna metoda de a-l indeparta in timpul gatitutului.

Cum prepari orezul pentru a preveni intoxicatia cu arsenic. Trucul care te ajuta sa-l gatesti fara a-i distruge proprietatile nutritive

Potrivit oamenilor de stiinta citati de Daily Mail, fierberea apei inainte de a pune orezul si scurgerea ei cinci minute mai tarziu poate fi o modalitate simpla, dar eficienta pentru a scoate arsenicul din orez.

Ulterior, oamenii ar trebui sa adauge apa proaspata, sa reduca focul si sa acopere cratita in care fierbe linistit orezul.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Sheffield, aceasta modalitate este cea mai eficienta pentru a elimina arsenicul din orez.

Studiul realizat de acestia, care a fost publicat in Science of the Total Environment, arata ca aceasta modalitate ajuta la reducerea cu pana la 50 la suta a arsenicului gasit in orezul brun. In cazul celui alb, procentul creste la 74.

Potrivit Agentiei britanice de Standarde (ASA) a Alimentelor, nivelul maxim de arsenic ce nu pune in pericol sanatatea oamenilor este de opt miligrame per kilogram din greutate.

CE EFECTE ARE ARSENICUL ASUPRA SANATATII

Dozele mari de arsenic sunt toxice, iar ingestia pe termen lung poate determina aparitia unor boli cronice precum diferite forme de cancer, ingustarea ori blocarea vaselor de sange, hipertensiunea arteriala, boli de inima ori diabet. In cazuri mai grave, acesta poate afecta si functia cerebrala.

Adevarul despre suplimentele alimentare - de ce trebuie sa consulti un medic inainte de a le administra. Sergiu Munteanu, nutritionist: „Administrare de vitamina A la fumatori mareste incidenta cancerului de plamani”

Articole din aceeasi categorie