28.02.2022
Retete de sucuri de fructe si legume pe care sa le bei la micul dejun, dimineata

Daca preferi mai degraba sucuri de fructe si legume la micul dejun, in locul cafelei sau ceaiului negru, avem pentru tine cateva retete pe care trebuie sa le incerci. Aceste sucuri se prepara rapid, sunt delicioase si bogate in vitamine, minerale si antioxidanti care iti vor da portia de energie de care ai nevoie in prima parte a zilei.

Retete de sucuri de fructe si legume pe care sa le bei la micul dejun, dimineata

Evita sucurile asa-zis „naturale” din comert! Majoritatea contin zahar si aditivi pentru prelungirea termenului de valabilitate, asa cum este cazul sucului de portocale.

Un alt aspect important: bea aceste sucuri cu tot cu pulpa fructelor sau legumelor. Acolo e toata „vitamina”! Mai precis, in pulpa lor se regasesc fibrele de care are atata nevoie stomacul nostru si care ne ajuta sa avem un tranzit intestinal normal. Fara constipatie, fara dureri abdominale!

Profita de sezon si prepara-ti cele mai bune sucuri de fructe si legume! Descopera in galeria foto de mai sus cateva exemple de bauturi cu care sa-ti incepi ziua!

Ce ii spunem copilului in timpul unor evenimente tensionate? Ina Crasnojon, psihoterapeut: „Incercam sa ne gestionam propria ingrijorare, ca sa-l asiguram ca e intr-un mediu linistit”

9 sucuri de fructe si legume pe care sa le bei dimineata

Suc de kale, telina, castraveti si patrunjel

Ingrediente: o tulpina de telina apio, 5 frunze de kale, un castravete, o jumatate de legatura de patrunjel proaspat, cateva bucati de ananas (optional).

Preparare: Taie grosier toate ingredientele si introdu-le in blender. Mixeaza cateva secunde, adauga apa daca consideri necesar si consuma sucul strecurat sau in forma obtinuta (varianta recomandata).

Suc de morcov, mere, ghimbir si turmeric

Ingrediente: 4 morcovi, 2 mere, o bucatica mica de ghimbir, un varf de cutit de turmeric.

Preparare: Taie grosier ingredientele, introdu-le in blender si mixeaza cateva secunde. La final, adauga turmericul si amesteca. Poti sa adaugi putina apa pentru a face sucul mai lichid.

Suc de capsune, morcov si salata verde

Ingrediente: 10 capsune, 3 morcovi, sucul de la o jumatate de lamaie, 2 frunze de kale, un mar, cateva frunze de salata verde.

Preparare: Spala bine ingredientele, taie-le grosier si introdu-le in blender. Mixeaza cateva secunde si, la final, adauga, sucul de lamaie.

Suc de sfecla rosie, kiwi si telina apio

Ingrediente: o jumatate de sfecla rosie, 2 tulpini de telina apio, un kiwi, sucul de la o lamaie.

Preparare: Curata sfecla rosie si fructul de kiwi, apoi taie-le grosier, impreuna cu tulpina de telina apio. Mixeaza la blender si mai adauga apa daca simti nevoia. La final, adauga sucul de lamaie si amesteca.

Suc de grepfrut, menta si salata verde

Ingrediente: un grepfrut, 2 portocale mici, cateva frunze de menta proaspata, cateva frunze de salata verde.

Preparare: Taie grosier ingredientele, introdu-le in blender si mixeaza cateva secunde.

Suc de telina apio, sweetie si spanac

Ingrediente: 5 frunze de spanac, un fruct sweetie, un lime, 2 fire de telina apio.

Preparare: taie grosier frunzele de spanac, telina apio si fructul sweetie (fara coaja, desigur) si introdu-le in blender. Mixeaza cateva secunde (adauga apa daca vrei ca sucul sa fie mai lichid), apoi adauga sucul de lime si amesteca.

Suc de spanac, castraveti si mango

Ingrediente: 3 fire de patrunjel, 2 frunze de spanac, un castravete, un mango, un mar.

Preparare: Curata mango si castravetele de coaja, spala bine frunzele de spanac si patrunjelul. Taie grosier ingredientele si introdu-le in blender. Mixeaza cateva secunde si adauga apa cat simti nevoia.

Suc de sfecla rosie, ghimbir si castraveti

Ingrediente: o sfecla rosie, un castravete, o bucatica mica de ghimbir proaspat, sucul de la o lamaie.

Preparare: Taie grosier ingredientele, introdu-le in blender si mixeaza cateva secunde. La final adauga sucul de lamaie.

Suc de spanac, morcovi si mere

Ingrediente: 5 frunze de spanac, un mar, un morcov, un praf de scortisoara (pentru aroma).

Preparare: Spala bine frunzele de spanac, morcovul si marul. Taie-le grosier si introdu-le in blender. Mixeaza cateva secunde, apoi adauga putina apa pentru a subtia sucul si amesteca bine pentru a ajunge la consistenta dorita. Adauga scortisoara si consuma-l fie strecurat, daca nu iti place pulpa, fie asa cum il obtii in blender (varianta recomandata).

Analgezia epidurala - procedura invaziva efectuata femeilor in travaliu. Corina Cardaniuc, medic obstetrician-ginecolog: „Medicamentele care se dau in epidurala nu ajung in sange, respectiv nu ajung nicidecum la copil” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie