21.03.2022
Un ingredient cu care nutritionistii sunt de acord va da un gust si mai bun cafelei (nu e nici lapte, nici zahar)

Cafeaua este primul lucru dupa care se uita cei mai multi oameni cand se dau jos din pat dimineata. Aroma si continutul de cofeina o fac una din cele mai populare bauturi de pe planeta si este de neocolit pentru cei mai multi dintre noi la inceput de zi, scrie EatingWell.

O ceasca de cafea are numai cinci calorii si vine cu antioxidanti si ingrediente cu proprietati anti-inflamatoare. Aduce beneficii pentru inima si creier si contribuie la reducerea riscului de diabet. Dar lactatele si zaharul pot mari semnificativ continutul in grasimi si zaharuri din ceasca (de fapt, bauturile indulcite cu zahar sunt prima sursa de zahar adaugat in dietele americanilor).

Unul dintre cele mai iubite sporturi din lume - tenisul! Vezi cum s-a descurcat la un antrenament Vlada Mardari impreuna cu antrenorul, Igor Teterea, dar si care sunt beneficiile acestui sport - VIDEO

Din fericire, exista o solutie simpla de a atenua gustul amar al cafelei fara a apela la zahar sau lactate. Adaugati doar putina scortisoara la cafea inainte s-o fierbeti sau filtrati, cam un sfert de lingurita pentru fiecare ceasca. Dupa ce o veti face prima oara veti deveni dependenti. In casa va mirosi ca intr-o brutarie-patiserie si cafeaua va capata o senzatie subtila, dar placuta, de mirodenie. Ii va da aroma si bogatie, fara a fi nevoie sa mai adaugati altceva in cafea.

Biotehnos produce medicamente de origine biologica, in baza inventiilor savantului Mircea Ciuhrii, care a descoperit ca insectele produc substante proteice. Afla de la fondatorul companiei, Ceslav Ciuhrii, despre preparatele care ofera rezistenta la anumite boli - VIDEO

Pe linga mirosul imbietor, scortisoara aduce si numeroase beneficii specifice. Are efecte anti-inflamatoare puternice, care pot juca un rol terapeutic in scaderea colesterolului, reducerea riscului de cancer si boli neurodegenerative. Poate usura febra musculara dupa exercitii. Este de mentionat si ca in cercetari s-a constatat ca este cea mai buna mirodenie pentru mentinerea unui nivel constant de glucoza in sange, care poate fi folositor mai ales pentru (pre)diabetici.

Cafeaua este preferata multor oameni de pe glob si aduce multe beneficii pentru sanatate. Daca adaugati de obicei lactate sau zahar ca sa-i mai taiati din amareala, puneti un pic de scortisoara inainte s-o pregatiti. Ii va da gust si aroma mai bune fara a adauga zahar si va va si face bine.

Articole din aceeasi categorie