O ceasca de cafea are numai cinci calorii si vine cu antioxidanti si ingrediente cu proprietati anti-inflamatoare. Aduce beneficii pentru inima si creier si contribuie la reducerea riscului de diabet. Dar lactatele si zaharul pot mari semnificativ continutul in grasimi si zaharuri din ceasca (de fapt, bauturile indulcite cu zahar sunt prima sursa de zahar adaugat in dietele americanilor).
Din fericire, exista o solutie simpla de a atenua gustul amar al cafelei fara a apela la zahar sau lactate. Adaugati doar putina scortisoara la cafea inainte s-o fierbeti sau filtrati, cam un sfert de lingurita pentru fiecare ceasca. Dupa ce o veti face prima oara veti deveni dependenti. In casa va mirosi ca intr-o brutarie-patiserie si cafeaua va capata o senzatie subtila, dar placuta, de mirodenie. Ii va da aroma si bogatie, fara a fi nevoie sa mai adaugati altceva in cafea.
Pe linga mirosul imbietor, scortisoara aduce si numeroase beneficii specifice. Are efecte anti-inflamatoare puternice, care pot juca un rol terapeutic in scaderea colesterolului, reducerea riscului de cancer si boli neurodegenerative. Poate usura febra musculara dupa exercitii. Este de mentionat si ca in cercetari s-a constatat ca este cea mai buna mirodenie pentru mentinerea unui nivel constant de glucoza in sange, care poate fi folositor mai ales pentru (pre)diabetici.
Cafeaua este preferata multor oameni de pe glob si aduce multe beneficii pentru sanatate. Daca adaugati de obicei lactate sau zahar ca sa-i mai taiati din amareala, puneti un pic de scortisoara inainte s-o pregatiti. Ii va da gust si aroma mai bune fara a adauga zahar si va va si face bine.