20.11.2022
Antrenament pentru incepatori! Afla de la antrenorul Petru Artene cu ce exercitii trebuie sa incepi la sala de forta ca sa-ti sculptezi o forma de invidiat - VIDEO

Vrei sa fii in cea mai buna forma si te-ai hotarat sa mergi la sala? Cel mai indicat ar fi sa incerci diverse antrenamente pentru incepatori, pana gasesti un program de exercitii potrivit pentru tine.

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV:„Salutare prieteni! Ma aflu intr-o sala de forta si astazi voi incerca un antrenament pentru incepatori. Voi fi ghidata de antrenorul Petru Artene. Petru spune-ne tu ce urmeaza sa facem.”

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Astazi urmeaza sa avem un antrenament basic, pentru persoane incepatoare, pentru persoane care fac prima data sport. Initial vom incepe cu partea pregatitoare ca si la oricare antrenament. Dupa care vom avea cateva exercitii care vor include toate grupele musculare.”

Victoria Rosca, alias Zambarele, s-a apucat de sport! Vezi cum se simte actrita si ce rezultate a reusit sa obtina, sambata la iSanatate - VIDEO

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Asa, deci, avem un baston si o sa avem un exercitiu pentru zona superioara a corpului pentru incalzirea articulatiilor umerilor cat si pentru imbunatatirea posturii. Rotim bratele in spate si revenim in pozitia initiala in fata. Acesta va fi primul nostru exercitiu, iti inmanez bastonul si efectuam 8 repetari.”

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Avem exercitiul numarul 2 care o sa fie pentru coapse deja. O sa implicam coapsa inferioara, anterioara, cat si fesele. Ne apropiem de suport si usor trecem greutatea piciorului pe piciorul drept si dupa care trecem pe stangul. Astfel efectuam 8 repetari cate 2 seturi si va fi suficient pentru a merge la urmatorul exercitiu.” 

Petru ARTENE, ANTRENOR:„Avem exercitiul numarul 3 pentru partea de incalzire. Acestea sunt extensiile, un exercitiu mai complex pentru zona inferioara si superioara a corpului.  O sa purcedem la treaba, o sa fixam pozitia. Cu picioarele fixate, bazinul fixat ne aplecam maximal inainte si ne ridicam sus in pozitia initiala.” 

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Asa, mergem mai departe cu partea fundamentala a antrenamentului propriu-zis si o sa incepem cu genoflexiuni pentr zona inferioara. Noi o sa avem o varianta foarte usoara si foarte adaptabila pentru oricine vine prima data la antrenament. Avem o platforma care o sa ne ajute sa efectuam genoflexiunile corect. Avem 5 cm de la platforma, picioarele departat la nivelul umerilor, spatele drept, bratele in fata pentru a avea o postura bine fixata. Avem grija de genunchi sa nu treaca de varful picioarelor si vom lua loc usor pe platforma, apoi ne-am ridicat.” 

S-a dus soarele, mergem la cosmetolog! Afla secretele pentru o piele ingrijita in perioada de toamna, de la cosmetologul, Iulia Badarau - VIDEO

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Deci avem urmatorul exercitiu pentru zona superioara si aici vorbim despre muschii pectoali. Pentru asta avem nevoie de 2 haltere cu greutati minimale si o sa avem nevoie de o banca unde vom lua pozitia de culcat. Haltere in fata, bratele drepte. Coboram usor bratele jos, in articulatia cotului avem 90 de grade, la expiratie am ridicat sus. Coboram usor si la expiratie sus.” 

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Revenim iarasi la coapse. La zona cea mai importanta a femeilor. Avem un exercitiu de abductie pentru fesieri si in mod special o sa implicam fesireii mediali. Am fixat spatele si efectuam abductia genunchilor in lateral. Am fixat o secunda si dupa aia coboram. Pentru primele antrenamente efectaum de la 8 la 12 repetari. Respectiv cu frecventa antrenamentelor marim dozarea si crestem si numarul de repetari.”

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Usor ne indreptam spre finalul antrenamentului si avem un exercitiu pentru muschii spatelui, pentru muschii dorsali, pentru a pastra armonia muschilor spatelui, pentru a pastra in acelasi timp si postura corecta. Am luat loc am fixat picioarele, cu muschii flexati usor tragem bara la pectorali si usor am revenit in poztia initiala.”

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV: „Petru eu ma simt foarte bine, ia spune cum m-am descurcat?”

Petru ARTENE, ANTRENOR: „Te-ai descurcat foarte bine, am facut o echipa buna si vreau sa iti spun ca maine sau poimaine o sa fie o senzatie mult mai interesanta sau placuta atunci cand o sa cobori sau o sa ridici scaile sau cand o sa te apleci cu siguranta o sa simti antrenamentul de astazi, dar o sa fie o senzatie placuta pentru ca noi am avut o dozare compacta, corecta pentru a nu suprasolicita corpul si pentru a avea acest sentiment de a frecventa si mai regulat sala.”

Articole din aceeasi categorie