22.02.2022
Care sunt cauzele ridurilor – ingredientul secret care ne ajuta sa le tinem la distanta

Aparitia ridurilor este strans legata de expozom, adica totalitatea factorilor interni si externi care afecteaza pielea. Acestia pot consta in expunerea la razele UVA sau UVB, fumat, poluare, dar si nivelul crescut de stres ori lipsa somnului. Toti acesti factori pot accelera fenomenul de imbatranire prematura a pielii, care devine terna, ridata si lipsita de elasticitate.

Ingrediente-cheie din produsele dermatocosmetice ajuta insa la refacerea depozitelor de proteine esentiale pentru frumusetea pielii si la prevenirea actiunii nocive a radicalilor liberi.

Afla care sunt cauzele ridurilor, de ce este atat de important acidul hialuronic pentru mentinerea sanatatii pielii si care sunt solutiile pentru a preveni imbatranirea prematura.

Cauzele ridurilor: factori care pot accelera imbatranirea pielii

Expunerea excesiva radiatiile ultraviolete (UVA, UVB) fara protectie solara creste riscul de a ne confrunta cu pete pigmentare sau, mai rau, cu diverse forme de cancer de piele.

De asemenea, chiar daca efectele nocive nu sunt sesizate imediat dupa expunerea la soare, acestea pot aparea in timp, ca urmare a eliberarii de radicali liberi de oxigen in piele si care duc la aparitia semnelor de imbatranire: riduri, lipsa fermitatii si aspectul aspru al pielii.

Cu fiecare sezon estival in care ne expunem la soare fara protectie, suntem mai aproape de aparitia ridurilor si petelor maronii cauzate de scaderea secretiei de melanina si lipsa de hidratare a tesuturilor.

Vrei sa traiesti mai mult si sa fii sanatos? Cum te ajuta cafeaua sa indeplinesti acest obiectiv, conform unui studiu intins pe 11 ani

De asemenea, schimbarile climatice – temperatura, umiditatea, presiunea atmosferica – pot afecta functia de bariera a pielii.

Fumatul este un alt factor care contribuie major la imbatranirea prematura a pielii, deoarece afecteaza tesutul conjunctiv care formeaza colagen si elastina, proteine esentiale pentru fermitatea, elasticitatea si hidratarea pielii.

O persoana fumatoare este usor tradata de acest obicei nociv deoarece prezinta riduri mai pronuntate in jurul gurii, pielea este patata din cauza nicotinei, uscatp, farp stralucire si capata un aspect cenusiu.

Totodata, fumatul ingreuneaza circulatia sangelui, ceea ce afecteaza sanatatea pielii, dar si capacitatea acesteia de regenerare in cazul cicatricilor. Lucru valabil si in cazul persoanelor expuse la fumul de tigara sau la alte surse de poluare din mediu.

Consumul insuficient de apa si alimentatia lipsita de elemente nutritive valoroase sanatatii in general sunt, de asemenea, factori care pot duce la probleme dermatologice cu impact estetic.

Pielea uscata, aspra, terna, ridata este adesea sesizabila in randul persoanelor care au o dieta dezechilibrata, bogata in alimente procesate si proteine animale, lipsita de nutrienti esentiali proveniti din fructe si legume proaspete si care nu consuma zilnic cei minimum 2 litri de apa atat de importanti pentru hidratarea tegumentelor.

Nu trebuie neglijat nici impactul stresului asupra pielii. Starile continue de ingrijorare, negativitatea, lipsa somnului pot contribui la stimularea glandelor suprarenale, ceea ce determina dezechilibre hormonale ce activeaza sistemul de aparare al organismului.

In consecinta, scade productia de acid hialuronic, capacitatea de regenerare a pielii este redusa, circulatia sangelui catre tegumente este ingreunata si astfel apar efecte ale imbatranirii premature: pete pigmentare, piele lasata, ridata, cu precadere in jurul ochilor si buzelor, leziuni, acnee, cearcane pronuntate etc.

Nu in ultimul rand, trebuie sa evitam utilizarea inadecvata a produselor cosmetice pentru a preveni problemele pielii. Folosite incorect, din abundenta, fara sa tinem cont de tipul nostru de ten, acestea pot incarca excesiv porii, determinand aparitia altor probleme dermatologice sau agravarea celor existente. Din acest motiv este atat de important sa alegem produsul dermatocosmetic in functie de varsta, de tipul de ten si de problema care trebuie tratata sau prevenita.

Cum sa refaci depozitele de acid hialuronic din piele, ingredientul-cheie pentru preventia ridurilor

Din cauza factorilor mai sus mentionati, dar si ca urmare a procesului natural de imbatranire, nivelul de acid hialuronic din piele scade progresiv, ceea ce duce la aparitia ridurilor.

Pentru refacerea pierderii zilnice de acid hialuronic, este important sa folosesti un produs care are in compozitie acest ingredient esential pentru productia de colagen si elastina, proteinele care asigura pielii elasticitate si fermitate.

Acid hialuronic in concentratie mare – ajuta la refacerea pierderii zilnice de la nivelul epidermei si corecteaza semnele de imbatranire

Vitamina Cg – are proprietati antioxidante care protejeaza acidul hialuronic de actiunea radicalilor liberi si confera stralucire pielii

Peptide – sunt recunoscute pentru capacitatea lor de refacere celulara, pielea capatand un aspect neted, ferm si luminos.

Cum iti dai seama ca ai lipsa de magneziu. Fii atent la aceste semne!

Articole din aceeasi categorie