Simptomele sunt nenumarate. Pot aparea pete r pe piele, care devine rosie si inflamata, ulcere bucale. O persoana trebuie sa consulte un medic de familie daca are sange in scaun, diaree de mai mult de o saptamana, dureri de stomac sau crampe frecvente sau daca a slabit fara motiv. Medicul de familie va incerca sa afle cauza simptomelor , de aceea o poate trimite sa se testeze pentru boala Crohn.

Principalele simptome ale bolii Crohn sunt:
Diaree - care poate aparea brusc
Dureri de stomac si crampe - cel mai adesea in partea din dreapta jos a abdomenului
Sange in scaun
Oboseala
Pierdere in greutate
Se spune ca unii oameni cu boala Crohn au, de asemenea, o temperatura ridicata, se simt rau mai tot timpul, au dureri articulare si li se inrosesc ochii.
Cinci aspecte alimentare de care trebuie sa tii cont daca suferi de sindromul de intestin iritabil
Fara tratament, simptomele bolii Crohn pot fi constante sau pot aparea si disparea la fiecare cateva saptamani sau luni.
Cand simptomele revin, se spune ca ai o criza sau ai facut recidiva. Perioadele dintre crize se numesc remisie.
Unii oameni pot ramane bine pentru o lunga perioada de timp, chiar si multi ani, in timp ce altii pot avea crize mai frecvente”, spun specialistii din organizatia Crohns and Colitis UK.
Se estimeaza ca boala Crohn afecteaza aproximativ una din 650 de persoane din Marea Britanie.
Se crede ca mai multe lucruri pot juca un rol in aparitia afectiunii.

Acestea includ:
Mostenirea genetica. O poti obtine daca un membru apropiat al familiei o are.
Poate fi cauzata si de o problema a sistemului imunitar, care il face sa atace sistemul digestiv.
Alte cauze pot fi fumatul, o boala stomacala anterioara sau un echilibru anormal al bacteriilor intestinale.
Cand boala Crohn apare pentru prima data poate fi confundata cu apendicita.
Medicul va cere teste de sange pentru a ajuta la gasirea diagnosticului. De asemenea, o sa vi se ceara mostre de scaun pentru analiza, pentru a vedea daca exista o infectie in intestin.
Daca se crede ca ai putea avea boala Crohn, vei fi indrumat catre un specialist pentru investigatii ulterioare.
„Stim ca nu este intotdeauna usor sa vorbim despre obiceiurile tale intestinale, dar cu cat vei fi diagnosticat mai devreme, cu atat starea ta va fi mai usor de tratat”.

Simptomele la care trebuie sa fii atent:
Simptomele vin si dispar. Chiar daca ai zile bune, precum si zile proaste, este, totusi, important sa discuti cu un profesionist din domeniul sanatatii pentru a afla ce se intampla.
Nu toate simptomele arata la fel. S-ar putea sa stii pe altcineva care are boala Crohn sau colita si care are simptome total diferite de cele cu care te confrunti. Dar asta nu inseamna ca nu ai boala Crohn sau colita. Conditiile va afecteaza pe fiecare in mod diferit.
Poti sa nu ai simptome intestinale si sa ai totusi boala Crohn sau colita. Unii oameni se confrunta cu oboseala, scadere in greutate, ulcere bucale, niveluri scazute de fier (anemie) sau dureri articulare.