31.05.2022
Ciresele sunt foarte sanatoase, dar au si efecte adverse. Vezi care sunt acestea

Este sezonul cireselor, iar cu totii ne dorim sa consumam cele mai delicioase fructe ale momentului. Ciresele sunt extrem de sanatoase, deoarece contin vitamine, minerale si compusi vegetali, cu efecte benefice asupra organismului, insa, ca oricare alt aliment, pot aduce si efecte nedorite. Iata la ce trebuie sa fii atent! 

Ciresele pot fi de mai multe soiuri si culori, insa toate sunt hranitoare, pline de fibre, vitamine si minerale. De pilda o cana cu cirese (154 de grame) crude, fara samburi, ofera doar 97 de calorii, 2 g de proteine, 25 g de carbohidrati, 3 g fibre, 18% din valoarea zilnica de vitamina C, (o substanta esentiala pentru sanatatea pielii si a sistemului imunitar) si 10% din cantitatea zilnica de potasiu, (necesar pentru reglarea tensiunii arteriale si pentru contractiile musculare). De asemenea, ciresele contin vitamine din complexul B, (B1, B2 si B6) mangan, cupru, magneziu si vitamina K. 

Ciresele, beneficii peste masura

Confrom „Healthline”, consumul de cirese ne ajuta sa ne recuperam dupa exercitii fizice intense, imbunatateste calitatea somnului, ajuta la slabit, are efecte pozitive asupra durerilor si rigiditatii articulare si imbunatateste sanatatea inimii.

Nu te mai atinge de ele! Afla care sosuri sunt aparent sanatoase, dar periculoase pentru organism

Daca obisnuiesti sa consumi aceste fructe delicioase in cantitati mari, trebuie sa fii atent si la efectele adverse care pot sa apara.

Efectele adverse ale consumului de cirese

Ciresele sunt excelente la gust, insa daca stii ca te confrunti, de obicei, cu probleme digestive este bine sa limitezi consumul lor. Aceste fructe contin fibre alimentare, iar consumul in exces poate cauza probleme gastrointestinale. Asadar, consumul excesiv de cirese poate provoca gaze intestinale, balonare, varsaturi insotite de greata, arsuri ale stomacului si crampe. De retinut ca aceste fructe au un efect usor diuretic si laxativ.

Sunt sanatoase, insa contin mult zahar! Vezi care sunt fructele ce ne pun in pericol silueta, dar si sanatatea

Unele persoane sensibile pot dezvolta si alergii la acest fruct, iar copiii sunt trei ani nu ar trebui sa consume cirese intregi, deoarece prezinta risc de inec. 

Articole din aceeasi categorie