04.06.2022
Stiai ca izvoarele din localitatea Gura Cainarului, raionul Floresti, sunt cunoscute de peste 120 de ani si au adancimi de peste 150 de metri? Afla totul despre procesul de producere a apei minerale - VIDEO

De la izvor, pana la raftul magazinelor, apa minerala parcurge un drum lung. Detalii in reportajul ce urmeaza.

Apa minerala naturala este un tip de apa potabila, destinata consumului uman, sigura microbiologic si chimic, care este obtinuta din izvoarele naturale subterane. Aceasta se deosebeste de alte tipuri de apa potabila prin faptul ca se imbuteliaza in apropiere de locul din care se extrage si nu se prelucreaza in niciun fel, adica isi pastreaza compozitia originala de microelemente.

Izvoarele din localitatea Gura Cainarului, raionul Floresti, sunt cunoscute de peste 120 de ani si au adancimi de peste 150 de metri. 

Caracteristicile naturale si de sol unice ale microzonei izvoarelor au determinat calitatea deosebita, compozitia echilibrata si stabila a apei minerale, care nu depinde de fluctuatiile sezoniere si climatice.

Vine vacanta si nu stii cu ce activitati sa-l ocupi pe copilul tau? Mama a opt copii, Marina Carnat este cea care iti vine in ajutor cu sfaturi, sambata la iSanatate - VIDEO

Datorita limpezimii, gustului si proprietatilor curative, izvoarele din satul Gura Cainarului au devenit cunoscute si in afara limitelor localitatii.

Zilnic, apa se ridica la suprafata de la sine, cu o temperatura de aproximativ 11° C, avand o compozitie chimica si un gust stabil.

Urcand lent la suprafata, apa traverseaza mai multe straturi de roci si se imbogateste cu minerale precum calciu, magneziu, cloruri, potasiu si sodiu.

Dupa extragerea din izvoare, apa este transportata la sistemele de stocare si ulterior imbuteliata. Echipamentele pentru producerea si imbutelierea apei potabile au fost achizitionate de la liderii mondiali in productia de echipamente pentru industria alimentara - compania germana KRONES si compania italiana R. Bardi.

Calitatea inalta a apelor imbuteliate se datoreaza procesului de productie la nivel european, care prevede respectarea cerintelor sanitare stricte si controlul constant al calitatii, in deplina conformitate cu standardele internationale.

Ciresele sunt foarte sanatoase, dar au si efecte adverse. Vezi care sunt acestea

Compania reprezinta singurul producator de apa imbuteliata din Moldova cu un laborator propriu de control al calitatii, care include un laborator de microbiologie, destinat verificarii produsului pentru absenta microorganismelor si unul chimic, destinat controlui proprietatilor fizico-chimice si organoleptice ale apei.

Monitorizarea continua a calitatii tuturor proceselor tehnologice permite distribuirea in magazine a unui produs calitativ si sigur pentru consumator.

Consumati apa minerala rece sau la temperatura camerei, fara graba si cu multa placere, pentru a va asigura corpul cu minerale puternice.

Articole din aceeasi categorie