26.03.2022
O alimentatie ca la carte! Nutritionista Anastasia Silivestru iti spune care sunt cele mai importante reguli ca sa te alimentezi corect: „Noi mancam un anumit aliment nu pentru a avea stomacul plin, ci pentru ca el sa se absoarba la nivel de celula.” - VIDEO

Nutritionista Anastasia Silivestru, invitata in cadrul emisiunii iSanatate ne spune care sunt cele mai importante reguli, pentru o alimentatie ca la carte, de ce avem deficite de anumite vitamine si care este diferenta dintre proteinele animale de cele vegetale.

Anastasia SILIVESTRU, NUTRITIONISTA: „Cele trei grupe de macronutrienti care fac parte din organismul nostru sunt proteinele, lipidele si glucidele.”

Totodata, nutritionista a precizat ca grasimile au un rol foarte important pentru sanatatea celulelor noastre: „Grasimile sanatoase se gasesc in avocado, peste gras, uleiurile vegetale cu presare la rece.Grasimile sunt indispensabile ca sa formam un strat de lipide si sa asiguram o integritate a membranei celulare.”

De asemenea, specialista a precizat ca dietele si produsele cu zero procente de grasimi sunt periculoase: „Glucidele le luam din legume si fructe, pentru ca abunda si in fibre, dar si din cereale. Daca pe eticheta vedem mai mult de 5 ingrediente, trebuie sa ne punem un semn de intrebare.”

Emoticoanele ar putea ajuta pacientii si medicii sa comunice mai usor

Ce tine de proteinele de origine animala, acestea sunt considerate proteine complete, pentru ca au toti aminoacizii necesari, spune Anastasia Silivestru: „Noi mancam un anumit aliment nu pentru a avea stomacul plin, ci pentru ca el sa se absoarba la nivel de celula. Este foarte important sa mestecam, nu inghitim alimentele intregi si nu mancam din fuga.”

Stiai ca Sindromul Down apare cu o frecventa de 1 la 600 nou-nascuti? Afla totul despre screeningul prenatal al bolilor genetice de la ecografistul Sergiu Plesca si ginecologul Tatiana Rabac - VIDEO

Majoritatea oamenilor au hipoaciditate, deci probleme de digestie. Cele mai comune deficite sunt cele de fier, acid folic, B 12, vitamina D, omega 3 si magneziu: „Deficitul de proteine se asociaza cu deficitul de fier. Stresul consuma foarte mult magneziu. Nu este atat de important ceea ce mancam, cat ceea ce absorbim, sa fie nutrienti de calitate.”

Articole din aceeasi categorie