Iulian GODEA, CAMPION MONDIAL: „Practic sportul de 12 ani din anul 2009. Sa ai un corp frumos? E o intrebare interesanta, dar nu pot da un raspuns exact, pentru ca bodybuildingul sau culturismul este un sport in continua dezvoltare. Perfectiunea nu exista, tot timpul trebuie sa tinzi spre ea. Asa esti mereu intr-un proces continuu, fara limita. Ar fi bine ca tinerii din ziua de astazi sa duca un mod de viata sanatos, dar sa nu puna accent doar pe dezvoltarea fizica. Aici mai degraba ar trebui sa puna accentul pe toti cei 4 piloni de dezvoltare multilaterala: intelectuala, fizica, morala si spirituala. Succesul unui sportiv care tinde sa devina campion are la baza sa 3 piloni. In primul rand cunostinte atat in domeniul teoretic, cat si practic, in paralel, una fara alta nu lucreaza. Al doilea e dorinta arzatoare care sa dureze pana la sfarsit, indiferent de circumstante. Al treilea e disciplina de fier.“
Iulian GODEA, CAMPION MONDIAL: „Rutina mea zilnica arata in felul urmator. Trezirea la 5-6 dimineata in cazul in care sunt in pregatiri de careva campionate, in rest, la ora 6-7 dimineața, nu mai tarziu. Am standart 4 mese pe zi indiferent daca sunt sau nu in pregatiri. Antrenamente de la 4-6 pe saptamana, uneori si mai mult, in functie de cum imi este prescris programul de antrenamente de catre antrenorul meu.”
Cristina GONTA, REPORTER, SPECIALIST MEDICAL: „Programul sportivilor de performanta este extrem de incarcat iar timpul este folosit cu utilitate maxima. Si, desi inca nu este ora 8 dimineata, il intalnim aici pe Iulian Godea. Acesta a venit sa isi faca un pachet de analize elaborat exact pentru sportivii care isi doresc sa devina campioni.”
Iulian GODEA, CAMPION MONDIAL: „Cu parere de rau la noi in tara pe langa absenta unei educatii alimentare este absenta si asa numita educatie medicala. Unul din subpunctele acestei educatii medicale este verificarea sistematica a starii de sanatate. Eu consider ca asta este o investitie de lunga durata in propria persoana. Analizele de baza pe care ar trebui sa le monitorizeze fiecare atlet, pentru ca rezultatele acestuia depind direct proportional cu starea sa de sanatate ar fi: analiza generala sau biochimia sangelui, profilul hormonal si urocultura. Eu personal merg sa dau analizele de 3-4 ori pe an. Am ales clinica Sante pentru in primul rand imi place locatia, in al doilea rand prima data cand am venit in aceasta clinica am gasit aici cel mai optimal pret la analiza de care aveam nevoie, plus la toate am primit si un card de reducere, ceea ce este foarte placut.”
Valentina VLAS, DIRECTOR CALITATE: „Este cunoscut ca sportul implica mai multe riscuri. De aceea Clinica Sante a elaborat un pachet de analize pentru monitorizarea starii de sanatate a sportivilor. In acest pachet noi am inclus analize care ne permit sa determinam starea generala de sanatate a pacientului. Aici vorbim despre hemoleucograma, ionograma, mai multe teste hepatice, bilirubina totala directa si indirecta, transaminazele. Pentru evaluarea functiei renale am introdus ureea serica, creatinina, proteinele totale si electroforeza proteinelor serice. Pentru cei care practica sportul, in pachetul de analize am inclus si vitamina D, plus lipidograma, cu colesterolul total seric, colesterol „un” si cel „rau” si trigliceridele.”
Victor VICOL, ASISTENT MEDICAL: „Sportivii sunt clienti sistematici ai clinicii Sante. Avem echipe intregi care aleg sa isi verifice starea de sanatate la Sante. Le urmarim parcursul sportivilor si ne bucuram pentru succesele celor care ating performante.”