12.05.2021
Care este legatura dintre machiaj si aparitia ulcioarelor. Ce metode de tratament trebuie sa aplici in lupta cu aceasta infectie

Hurdeolumul, asa cum mai este denumit stiintific, sau ulciorul, asa cum il stim in mod popular reprezinta o infectie care se formeaza in interiorul pleoapelor. Aceasta infectie este localizata la nivelul glandelor sebacee si este cauzata de catre stafilococul auriu, o bacterie care traieste pe suprafata pielii noastre.

Aparitia ulciorului, fie el intern sau extern, este favorizata de catre o serie de factori precum igiena locala deficitara, patologia cronica a marginilor pleoapelor, blefaritele cornice sau chiar predispozitia naturala a organismului catre o astfel de afectiune. Din fericire, o astfel infectie nu poate fi transmisa de la o persoana la alta mai ales atunci cand sunt respectate regulile de igiena.

"Asistentul medical este glasul pentru cel care nu poate vorbi si incurajarea pentru cel care si-a pierdut speranta". Interviu DE SUFLET cu Livia Gurschi, cea care de peste 30 de ani este umarul medicilor, dar si al pacientilor"

Cum tratam ulciorul?

Ca in cazul altor afectiuni, auto-diagnosticare si auto-medicatia pentru orjelet nu este recomandata. Atunci cand observati o umflatura la nivelul pleoapelor este recomandat un consult la medicul de familie sau la un oftalmolog. Acestia sunt cei care evalueaza stadiul si gravitatea infectiei si stabilesc tratamentul adecvat.

In situatia ulciorul prezinta riscul de a se extinde si la ganglionii sateliti, specialistii pot decide administrarea de antibiotice si antiinflamatoare. Pentru a evita o astfel de situatie, in care infectia se extinde, este indicat sa va adresati imediat unui medic si sa nu aplicati presiune pe suprafata ulciorului.

In faza incipienta pot fi folosite comprese reci, coliluri cu antibiotic si antiinflamatoare. Daca vorbim de un ulcior format deja este indicata continuarea tratamentului topic si aplicarea unor comprese calde care au rolul de accentua colectarea si drenarea. Eliminarea secretiilor se poate face prin punctia cu electrocauterul.

Coordonatoarea campaniei de vaccinare anti-COVID-19, Ninel Revenco, sambata la iSanatate: "Noi suntem in razboi silentios si inamicul, care este invizibil, este alaturi de noi” - VIDEO

Tratamente naturiste pentru ulcior

Tratamentele naturiste care la care puteti apela au rolul profilactic si vizeaza cresterea rezistentei organismului la infectii. De-a lungul timpului, leacurile traditionale recomandau administrarea unui cub de drojdie cu latura de un centimetru sau aplicarea locala a unei cozi de furculita pentru a raci zona afectata de catre ulcior.

Machiajele si lentilele de contact

Daca observati formarea unor formatiuni suspecte pe suprafata sau in interiorul pleoapelor folosirea machiajului trebuie intrerupta imediat. Aplicarea machiajelor, a creionului dermatograf trebuie facuta in spatele genelor, pe tegument, pe pleoape. Produsele cosmetice trebuie aplicate pe piele, evitand zonele intermarginale, acolo unde se afla canalele de excretie a glandelor si care pot fi astfel acoperite, crescand riscul de imbolnavire.

Fiecare parinte trebuie sa stie! Iata ce medicamente compenseaza statul pentru copiii de la 0 la 18 ani /DOC

Folosirea lentilelor de contact, desi poate oferi unele beneficii estetice, trebuie sa fie sistata odata cu identificarea primelor simptome asociate cu ulciorul. De asemenea, aceasta recomandare este valabila si pe perioada tratamentului, pana cand un specialist va asigura ca le puteti folosi in siguranta.

Articole din aceeasi categorie