„O greseala ar fi neglijarea copilului, ceea ce intalnesc frecvent este lasarea copilului in fata gadget-urilor. Tableta sau telefonul mobil nu invata copilul sa vorbeasca. Dimpotriva, acestea au efecte negative asupra dezvoltarii copilului in general si a dezvoltarii limbajului in particular. Aceasta tendinta nu este deloc benefica si ma ingrijoreaza foarte mult, deoarece se intampla la nivel global. Dezvoltarea limbajului se realizeaza prin interactiunea cu mama, ceilalti membrii a familiei inca din fasa. Copilului reactioneaza la stimuli din mediul inconjurator, emotii, recunoaste vocea, intoarce capul spre sursa sunetului, incepe sa le deosebeasca vocile, zgomotele, imita ceea ce face maturi la nivelul aparatului articulator etc. Exista niste etape de pregatire a dezvoltarii ulterioare ale limbajului care sunt foarte importante. Si ceea ca la varsta de aproximativ 5 ani deja toate sunetele sunt pronuntate corect, exprimarea verbala este coerenta sunt rezultatul evoluarii copilului din punct de vedere fonetico-fonematic si motoriu. Exista niste standarde de dezvoltare a copilului si in caz ca parintii observa ca ceva nu decurge "cum ar trebui" ar fi bine sa se adreseze specialistilor: neurologului si logopedului. La consultatii vin si parinti cu copii mici" , a spus logopedul.

Prin urmare, aceste gadget-uri sunt aratate unui copil care nu este deloc pregatit si noi nu ne dam seama cat de mult rau ii putem face chiar si pentru acele 5 - 10 minute unui copil de varsta mica.
„Eu cred ca nu are nevoie de ele copilului la asa o varsta. Chiar daca le folosim le folosim dozat si cu scop educativ, nu pentru a-l distra sau a-l tine linistit sa nu ne incurce la facut curat prin casa. Aceste lucruri fac diferenta. Gadget-urilor „polueaza" mediul fonic si informational, adica foarte multa informatie vizuala si fonica de-a gata pe care creierul nostru nu reuseste s-o perceapa si prelucreze. Cu atat mai mult creierul unui copil. El doar se sustrage de la lucruri reale si importante, supraincarcandu-se cu ceva ce nu-l ajuta. Dezvoltarea limbajului si comunicarii are loc fata in fata, vazand gura parintelui, ce face acesta, imitand aceste miscari copilul invata sa vorbeasca", a mai adaugat specialistul.

Asadar, este important ca mama, tata, bunica cine este in preajma unui copil sa vorbeasca foarte mult, adica sa se exprime, sa aiba o comunicare directa tete-a-tete care ajuta foarte mult in dezvoltarea copilului.
Pentru a afla mai multa informatie despre greselile comise de catre parinti in dezvoltarea copiilor, urmareste emisiunea iSanatate, la ora 11:00, doar la PRO TV!